8 schotels die je beter niet bestelt tijdens je eerste date

Een eerste afspraakje is altijd een beetje spannend. Je weet namelijk niet op voorhand welke richting het uit zal gaan. Heb je een ontmoeting met een mogelijke soulmate of wordt het een eindeloos lange, saaie avond? En natuurlijk, als je voor dat eerste afspraakje een romantisch dineetje gepland hebt, dan vraag je je misschien af: wat zal ik dan bestellen?

We voorzien je alvast van een aantal schotels die je beter niet bestelt tijdens je eerste date!

Fast food

Fast food is er hopelijk eentje die we niet verder hoeven uit te leggen. Een stop bij de drive through van McDonalds is namelijk alles behalve romantisch. De enige manier waarop je een take away fast food diner romantisch kunt maken, is als je goed voorbereid bent en wanneer je een echte expert bent! Weet je niet meteen hoe je fast food romantisch kunt maken, dan raden we die McDonalds zeker af voor je eerste date.

Bonen

Eender welke schotel die bonen bevat is er eentje die we afraden!

Het laatste wat je wil tijdens je eerste date is een acute aanval van winderigheid. En bonen, die staan erom bekend dat ze je de hele avond van wind en aroma voorzien. Geen bonenschotel tijdens dat eerste afspraakje dus!

Zo veel je kunt eten buffet

Wil je laten zien hoe veel je kunt eten, dan hou je dat talent beter achter de hand voor één van je volgende dates. Er is niks sexy aan een nieuwe date die voor de 10de keer met een overvol beladen bord van het buffet terug komt.

Een all-you-can-eat buffet is alles behalve romantisch, want je verlaat de hele tijd je tafel tijdens je pogingen om je bord zo vaak mogelijk helemaal vol te stapelen. En dat heeft een remmend effect op een goede conversatie, zeker wanneer je elkaar nog niet goed kent.

Spinazie schotels

Wat is er mis met spinazie? Popeye werd er groot en sterk van. Jij misschien ook. Maar denk eraan: na het eten van spinazie is de kans heel groot dat je uiteindelijk breed zit te glimlachen met een hele berg groene rommel tussen je tanden. Spinazie is, zacht uitgedrukt, een riskante onderneming voor een eerste date. Eet je toch spinazie, zorg dan dat je even naar de toiletten verdwijnt nadat je je schotel op hebt. Zo kan je een snelle check doen om er zeker van te zijn dat je tanden niet groen zien.

Uien en look schotels

Zowel uien als look zijn erg lekker en ze zijn de ideale aanvulling van een heerlijk gerecht. Maar heb je nog interesse in die liefdevolle zoen op het einde van de avond? Dan laat je look en uien beter links liggen. Er is niks beter om die laatste kus te vermijden dan een stinkende adem. 

Eten waar je misschien allergisch aan bent

Heb je een heleboel allergieën en ben je niet zeker of garnalen een allergische reactie zullen uit lokken? Bestel ze dan maar beter niet. Een eerste afspraakje dat eindigt in de spoedgevallenafdeling van het ziekenhuis is niet meteen idyllisch of romantisch.

Een gerecht dat je voor het eerst probeert

Nieuwe gerechten uitproberen is leuk en verrijkend, maar het is geen aanrader op je eerste afspraakje. Je lijkt er wel een beetje avontuurlijker door. Maar wanneer blijkt dat die nieuwe schotel helemaal niet lekker is, dan zit je wel met een probleem. Ofwel bijt je door en verorber je de schotel met lange tanden, wat natuurlijk zichtbaar is voor je partner. Of je laat de schotel staan en dat zorgt er waarschijnlijk voor dat je je een beetje ongemakkelijk voelt. 

Gerechten waar je gegarandeerd mee morst

Je kiest het natuurlijk zelf en je kunt gerust een druiperige schotel bestellen. Maar wees dan voorbereid op de gevolgen. Gerechten waar je makkelijk mee morst, maken je meestal niet sexy of interessant. Wanneer de pikante saus over je kin loopt en een donkerrode vlek achterlaat op je witte shirt, zal je vermoedelijk wel twijfelen of je de juiste beslissing genomen hebt. Tijdens die eerste date wil je toch een leuke impressie geven en morsen is niet de beste manier om dat te doen!

Wat bestel ik dan wel tijdens die eerste date?

Bestel een gerecht dat je kent en dat je lekker vindt. Deze manier lijkt je misschien wat minder avontuurlijk, maar heeft toch veel voordelen. Je kunt meteen verduidelijken dat het je favoriete schotel is en je date leert al meteen iets over je bij. Dat is al een vraag die niet meer gesteld hoeft te worden!

Wanneer je een gerecht eet dat je kent en lekker vindt, kan je je focus verleggen naar je date. Je wordt niet afgeleid door die schotel waar je het lastig mee hebt. Tijdens dat eerste afspraakje zou je aandacht sowieso best bij de ander liggen. Speel dus op veilig en bestel gewoon iets wat lekker is.

Om er een andere draai aan te geven… zie je meteen dat deze date niks wordt, neem dan gerust de lookschotel!

Picture of Door de Liever Met Twee Redactie

Door de Liever Met Twee Redactie

De Liever Met Twee Redactie bestaat uit een team van levensgenieters met heel wat ervaring in dating. Onze schrijvers hebben ervaring met de leukste uitstapjes en romantische plekjes in België en ver daarbuiten!