10 tips voor de perfecte foto voor je online dating profiel!

Misschien denk je: “Eender welke foto is goed voor mijn dating profiel!”. Maar dat is niet helemaal waar! Hoewel je vrij bent in het kiezen van je eigen profielfoto op een datingsite, kies je toch best voor een aantrekkelijk foto om meer succes te hebben.

In dit artikel geven we je 10 tips voor een succesvolle foto op je online dating profiel. Vergroot je kans op succes en zorg voor één of meer overtuigende foto’s.

Met één foto ga je weinig mensen overtuigen. Het zorgt dat je wat lui overkomt. Bovendien zou het ook kunnen dat je er toevallig op die ene foto als een jong groen blaadje uitziet.

De meeste online daters zien toch graag wat meer foto’s. Laat je dus maar eens gaan en upload enkele foto’s.

Maar! Overdrijf niet!

Meer dan een dozijn foto’s is té veel. Het ideale aantal foto’s zit tussen de 4 en 10 foto’s. Zo toon je zo veel mogelijk van jezelf zonder te ijdel over te komen.

Gebruik eerlijke foto’s

Natuurlijk mag er al eens een foto tussen zitten die je door een professionele fotograaf hebt laten maken, maar kies toch voor een meerderheid aan realistische en spontane foto’s.

Ook gephotoshopte foto’s komen weinig spontaan over. Als je effectief kunt zien dat er aan je foto gewerkt is, komt dat weinig betrouwbaar over.

Zorg voor een foto waar je in de lens kijkt

Zorg dat je zeker één foto uploadt waar je recht in de lens kijkt. Zulke foto wekt meer vertrouwen.

Ook wanneer je een gesprek met iemand aanknoopt, geeft het meer vertrouwen wanneer je die persoon recht aankijkt. Dat werkt ook zo bij online daten. Zo heeft je toekomstige date je toch alvast een keer in de ogen kunnen kijken.

Verschillende types foto’s

Post niet alleen foto’s die van erg ver getrokken zijn. Maar alleen portretten is ook niet goed!

Je post best een combinatie van verschillende types foto’s: enkele portretten, een foto waar je wat verder weg bent, een vakantiefoto, …

Zorg voor een goede mix van verschillende foto’s. Zo heeft degene die je profiel bekijkt wat afwisseling en krijgt die een beter beeld van wie je bent.

Kleur is wel belangrijk

De kleur die je draagt op je eerste profielfoto heeft wel degelijk een psychologisch effect op online daters.

Volgens de psychologie zouden vrouwen best kledij met een rode kleur dragen op hun profielfoto, terwijl mannen best voor een donkere kleur kiezen.

Enkel kwalitatieve foto’s

Vermijd het gebruik van wazige, donkere of twijfelachtige foto’s. Je hebt meer succes met kwalitatieve foto’s waar je duidelijk op staat.

Niemand houdt ervan om naar een wazige foto te kijken of om zich blind te staren op een foto waar jij je ergens in de duisternis bevindt.

Online daters willen je goed kunnen zien!

Huisdieren: ja of nee?

Je hoort vaak dat je best niet overdrijft met de foto’s waar je huisdieren op staan. Het juiste antwoord is dubbel…

Heb je een huisdier? Dan kun je best wel enkele foto’s met je huisdier posten. Deze foto’s tonen aan dat je een dierenvriend bent en dat is een belangrijk deel van jezelf. Het geeft ook aan dat je een huisdier hebt waar eventueel rekening mee gehouden moet worden.

Maar gebruik deze foto’s met huisdieren niet als je profielfoto. Ook wanneer al je foto’s je huisdier bevatten, is dat een beetje teveel om nog lief te zijn. Zorg dat je huisdieren je profiel niet beheersen.

Ga eens langs bij een fotograaf

Zoals we eerder al zeiden, kun je best niet je complete profiel opbouwen rond professionele foto’s.

Maar als effectieve profielfoto kies je best voor een foto waar je jezelf wat mee verkoopt. Het kan dus ook zeker geen kwaad om een keertje een afspraak te maken bij een professionele fotograaf om je kwaliteiten in het licht te zetten.

Zorg dat het duidelijk is wie jij bent

Met deze tip doelen we vooral op groepsfoto’s. Niemand heeft iets aan een groepsfoto wanneer ze niet weten wie jij bent. Je kunt dat verduidelijken met een onderschrift, maar vaak zijn groepsfoto’s niet echt populair.

Dat betekent niet dat er geen enkele groepsfoto tussen mag zitten. Zorg vooral dat de groepsfoto’s je profiel niet beheersen. Het gaat namelijk over jou. Jij mag in de schijnwerper staan!

Deze foto’s mogen zeker niet ontbreken op je profiel:

Dit type foto’s zorgen voor meer succes, zo lang zo ook realistisch zijn. Wanneer we dus zeggen: een foto met je huisdier, hoef je dat alleen te doen als je ook echt een huisdier hebt of vaak in contact komt met dieren!

Deze foto’s zijn succesvolle foto’s. Je voegt best van ieder type minstens één foto toe aan je online datingprofiel.

De sportieve foto

Ben je sportief?

Post dan zeker een foto waar je aan het sporten bent. Andere sporters zullen meteen de klik voelen en contact met je willen opnemen.

De amusante foto

Post ook een foto waar je je amuseert, alleen of met vrienden.

Dit type foto toont aan dat je wel voor wat amusement te vinden bent en dat vind bijna iedereen leuk.

Let wel op dat je het bij 1 party foto houdt, want als je profiel enkel party foto’s bevat, wordt de kans dat je een match vindt kleiner.

Een spontane, brede lach

Hoewel velen onder ons graag glimlachend op foto’s staan, kun je toch best minstens één foto toevoegen waar jij breed lacht en waar het plezier van af te lezen is.

Voor je effectieve profielfoto beroepen we ons op wat old school psychologie. Volgens die psychologie scoren vrouwen beter met foto’s waar je een brede smile met tanden tonen. Mannen kiezen blijkbaar beter voor foto’s waar geen tanden te zien zijn.

Een professionele foto

Eén of enkele professionele foto’s tonen aan dat je moeite doet. Je hebt je netjes klaargemaakt om naar een fotograaf te gaan en die heeft fantastisch mooie foto’s van je gemaakt.

Die professionele foto mag je gerust tonen. Je mag hem zelf als profielfoto instellen!

Met je huisdier

Hou je van dieren of heb je zelf huisdieren?

Dan doe je er goed aan om minstens één foto met je huisdier op je profiel te plaatsen. Huisdieren geven je een liefdevolle en warme indruk.

Zorg wel dat je huisdier je profiel niet overneemt!

Wegkijken van de camera

Post minstens één foto waar je wegkijkt van de camera.

Dit type dromerige foto’s geven je een mysterieus kantje en daar kunnen online daters wel eens zwaar voor vallen. Iedereen houdt van een mooie mystieke foto!

Beste online dating foto om je profiel te vervolledigen

Hopelijk kun je met deze tips een memorabel online dating profiel opstellen. Je weet het waarschijnlijk zelf net zo goed, maar de foto’s van andere singles zijn altijd de eerste items die je bekijkt op het profiel van een andere single.

Is de foto niet goed of niet naar wens, dan neem je niet eens de moeite om de rest van het profiel te bekijken.

Zorg dus voor een goede eerste indruk met enkele fantastisch leuke foto’s.

Picture of Door de Liever Met Twee Redactie

Door de Liever Met Twee Redactie

De Liever Met Twee Redactie bestaat uit een team van levensgenieters met heel wat ervaring in dating. Onze schrijvers hebben ervaring met de leukste uitstapjes en romantische plekjes in België en ver daarbuiten!