Hoe plan je een romantische buitendate?

Daten in het midden van een pandemie is niet makkelijk. Restaurants sluiten om de haverklap hun deuren en ook cafés zijn vaak erg moeilijk. Hoe plan je dan een gezellige date met iemand die je via een dating app of datingsite ontmoet hebt? Je plant een buitendate! We geven je graag enkele date ideeën voor buiten!

Als je niet op restaurant kan gaan, neem je jouw restaurant gewoon zelf mee op date. Een picknick in het park is niet alleen super romantisch, het is de ideale manier om elkaar beter te leren kennen.

Spreek vooral af wie wat meebrengt! Zo kan je zelf de hoofdschotel en de drank voorzien. Misschien kan jouw date dan voor een dessertje of hapjes zorgen.

In de zomer is een picknick altijd een groot succes. In de herfst of de winter ga je best op zoek naar een goede locatie waar je uit de wind en uit de regen gezellig kan vertoeven.

Lange wandelingen in de natuur

Een wandeling is de ideale manier om diepgaande gesprekken te voeren met jouw date. 

De natuur heeft een rustgevend effect waardoor je makkelijker kan communiceren. Door de stad achter je te laten, neem je ook alle afleiding die de stad met zich mee brengt weg. Geniet van de bossen en zet je samen op een bankje bij een vijvertje of riviertje.

Je kunt in België op verschillende plekken nog bijzonder mooie natuur vinden! 

Neem je hond mee op date

Alles hangt natuurlijk af van je exacte plannen, maar voor velen is het zeker een goed idee om je hond mee te nemen op date, zeker wanneer je een buitendate plant. 

Honden staan erom bekend dat het hele goede ijsbrekers zijn. Jouw date zal dan ook ongetwijfeld gecharmeerd zijn door jouw prachtige viervoeter. Een wandeling met de hond is een goede manier om de aandacht af te leiden van het feit dat je op date bent. Zeker voor de verlegen daters die zich ongemakkelijk voelen tijdens een eerste afspraakje, is de aanwezigheid van een afleidingsfactor een goed idee!

Kijk naar de zonsondergang

Een zonsondergang is altijd romantisch. Het is dan ook de ideale bezigheid voor een romantische buitendate. 

Kies je locatie zorgvuldig zodat je een goed uitzicht op de ondergaande zon hebt. Je kiest best een locatie waar niet te veel voorbijkomend verkeer is en waar jullie met rust gelaten worden.

Naar de zonsondergang kijken, kan je buiten doen als het weer een beetje mee zit. Regent het of is het te koud? Dan kan je ook vanuit de auto naar de zonsondergang kijken!

Vergeet dat flesje wijn niet mee te nemen!

Romantische ideetjes voor een buitendate

Zo zie je maar!

Het is niet omdat je niet binnen kan zitten, dat je geen romantische date kan plannen met je lief of met iemand die je net hebt leren kennen.

De enige beperking is uiteindelijk je eigen creativiteit. Want behalve de buitendate ideetjes die we hier geven, kan je nog tientallen anderen dingen doen, zoals bijvoorbeeld een daguitstap!. 

Kijk zeker ook even naar onze andere date ideeën!

Door de Liever Met Twee Redactie

Door de Liever Met Twee Redactie

De Liever Met Twee Redactie bestaat uit een team van levensgenieters met heel wat ervaring in dating. Onze schrijvers hebben ervaring met de leukste uitstapjes en romantische plekjes in België en ver daarbuiten!