10 dingen die je beter niet zegt tijdens een eerste date

Tijdens een eerste date wil je waarschijnlijk liever geen slechte indruk achterlaten. Je wil graag dat de ander het beste van jou te zien krijgt zodat die tot over de oren verliefd wordt op jou. 

Eén van die dingen waar je de mist mee in kunt gaan tijdens een eerste date, is wanneer je totaal foute dingen zegt. Het is zelfs helemaal niet moeilijk om er voor te zorgen dat iemand meteen een afkeer krijgt van het gesprek met jou. Als je dat wil, dan zeg je gewoon een van deze dingen die je beter niet zegt tijdens een eerste date!

Normaal ga ik niet op date met mannen zoals jij

Dit werkt in 2 richtingen. Je kunt het dus ook over een vrouw zeggen. Maar het werkt niet aanstekelijk en je wint er geen harten mee. Zowel mannen als vrouwen zijn een beetje onzeker tijdens een eerste date. Een uitspraak als deze zorgt ervoor dat de ander zich gaat afvragen waarom jij nooit op date gaat met iemand als zij. Is er misschien wat mis? Je zegt het zeker niet omdat iemand gewoon té knap of té perfect is. 

Je lijkt heel erg op mijn ex

Ook deze openingszin is een garantie op falen. Die ex is dan ook je ex om een reden en niemand begint aan een relatie waar de kans al meteen reëel is dat je elkaars ex zal worden. Ook al lijkt je date op je ex… je zegt het beter niet.

Sorry dat ik te laat ben

Als je effectief te laat bent, mag je daar gerust je excuses voor aanbieden. Je kunt gewoon beter niet te laat zijn. Ben je al meteen te laat op je eerste date, dan voorspelt dat voor je partner een relatie vol ‘wachten op jou’. Dat is niet meteen een droombezigheid. Wil je een goede eerste indruk nalaten, zorg dan dat je op tijd bent!

Heb je een hele goede reden omdat je te laat bent, dan volstaan de oprechte excuses. 

Heb je die knappe ober gezien?

Als je tijdens je eerste date meer aandacht hebt voor een knappe ober dan voor je date, dan is de kans groot dat je daarmee het ego van je date niet streelt. Kijk rustig tussendoor eens naar die knappe ober, maar hou je passie voor jezelf als je nog kans wil maken bij die date van je!

Het is me allemaal gelijk

Wanneer je date je vraagt waar je wil gaan eten of welke film je wil kijken, dan probeert die daarmee een beeld te vormen van wie jij bent. Je kunt het allemaal wel goed bedoelen en misschien is eender welke film ook goed. Maar je doet er beter aan om je mening te delen en je voorkeuren te kennen te geven.

Lang telefoneren

Krijg je telefoon tijdens je date en ben je niet de spoedarts van wacht? Laat maar rinkelen dan. Je kunt eventueel wel je telefoon opnemen en kort laten weten dat je met belangrijke zaken bezig bent. Een knipoog naar je date erbij kan ook. Maar wat je beter niet doet, is een half uur aan de telefoon hangen met één van je vrienden of je moeder. Het getuigt van weinig respect en je laat je date heel die tijd ongemakkelijk zitten wachten. Niet doen dus!

Wanneer gaan we op tweede date?

Aan het eind van de avond kan je dat natuurlijk wel vragen. Maar als je het na een half uur al vraagt, dan is dat heel vreemd. Waarom zou je niet eerst genieten van die eerste date, die helemaal nog niet afgelopen is? Vragen als deze zetten druk op de nog fragiele band die je hebt. 

Nog tequila? Yeah!

Eén van de dingen die je beter niet doet tijdens een eerste date, is je compleet lazarus zuipen. Tenzij je het echt niet uithoudt zonder drankjes, beperk je alcohol best tot een aanvaardbaar niveau waarbij je je naam en adres nog kan spellen tegen de taxichauffeur. Wanneer je allebei een drankje neemt, kan het een erg leuke avond worden. Maar zorg er zeker voor dat je niet alleen aan het zuipen gaat.

Ik haat mijn job

Je mag je job haten zoveel je wil, maar erover klagen is niet het beste wat je kan doen om iemand te versieren. En dat geldt voor alle types van klaaggezang, of het nu over je job of je buurman gaat. Niemand aanhoort graag geklaag tijdens een romantisch uitje.

Ik haat kinderen

Ook dit is je recht, maar opnieuw: hou deze cruciale informatie nog heel eventjes voor jezelf. Een uitspraak als deze doet vermoeden dat je ook niet op zoek bent naar een serieuze relatie. Een langdurige relatie en kinderen zijn 2 zaken die vaak in één adem worden uitgesproken. Er is nog tijd zat om over je afkeer van kinderen te praten. Je eerste date is simpelweg niet het ideale moment.

Wat moet ik dan wel zeggen?

Eigenlijk mag je zeggen wat je zelf wil. Je mag zelfs alle dingen zeggen die we in deze lijst opsommen. Of je er succes mee zal hebben, is een andere vraag.

We hebben een lijstje opgesteld met enkele interessante vragen waarmee je het gesprek op gang kan brengen tijdens die eerste date. Lees die lijst gerust eens door om leuke ideetjes op te doen!

Picture of Door de Liever Met Twee Redactie

Door de Liever Met Twee Redactie

De Liever Met Twee Redactie bestaat uit een team van levensgenieters met heel wat ervaring in dating. Onze schrijvers hebben ervaring met de leukste uitstapjes en romantische plekjes in België en ver daarbuiten!