15 leuke date ideeën die je daarna nog een keer wil doen!

Of je nu op je eerste date gaat met iemand of je zoekt originele date ideeën om je partner te verrassen met een leuke avond of dag, … Iedereen gaat toch op zoek naar ideetjes voor originele dates waarbij ze hun oude of nieuwe lief wat beter kunnen leren kennen!

Hier zijn ze dus: 15 leuke date ideeën die je daarna zeker nog een keer wil doen!

1. Overwin een hoogteparcours

Als je op date gaat om te kijken of jouw date de ideale partner is voor jou, lok hem of haar uit de kast en kijk hoe ze reageren wanneer er een beetje adrenaline aan te pas komt!

Een hoogteparcours is een beetje spannend en de kans is groot dat je allebei uit je comfortzone moet komen. Een gezamenlijke angst die overwonnen moet worden,  smeedt meteen een goede band!

Je zal snel weten of de klik er is of niet!

2. Volg een kookles

Men zegt soms dat de beste koppels ruzie maken in de keuken. En dat is zeker niet de bedoeling!

Maar samen je handen voor en leef je uit tijdens een kookles. Je weet meteen welk vlees je in de kuip hebt en of je culinaire mirakel kunt verwachten in de toekomst.

Of het recept goed lukt of niet, is niet van belang. Het is eerder interessant om te ontdekken om jullie een mooi team vormen.

3. Ontsnap uit een Escape room

Ook in een escape room overwin je samen een angst of een probleem. Kunnen jullie goed samenwerken en ontsnap je samen uit de room? Of kom je niet overeen en ontsnap je niet op tijd?

In een escape room leer je iemand makkelijk en snel kennen. Je bent verplicht om te communiceren en samen te werken. 

Loopt de conversatie spaak en kunnen jullie niet goed overleggen? Dat is een signaal!

Het maakt trouwens niet uit of je tijdig uit de escape room ontsnapt of niet! Wat wel belangrijk is, is het gevoel dat je eraan over houdt. 

4. Doe een fotoshoot

De meeste mensen zijn het niet gewend om voor de camera te staan en worden dus lichtelijk uit hun comfortzone getrokken tijdens een fotoshoot.

Daarom is een fotoshoot een geweldige manier om iemand beter te leren kennen.

Ga niet te hard door op het feit dat je dat partner onwennig is voor de camera. Dat betekent meestal alleen maar dat ze niet overtuigd zijn van hun schoonheid. Aan jou om je date te laten weten dat ze super fotogeniek zijn!

5. Doe een wijn of bier toer

Samen op uitstap om wijntjes of biertjes te proeven is een van de leukste en meest ontspannende date ideeën die er zijn.

Maar een uitstap naar en stad als Brugge of Brussel en reserveer en bier toer in de stad. Je gaat samen op wandel doorheen de stad en hebt veel tijd om met elkaar te babbelen terwijl je langzaam een klein beetje dronken wordt. 

6. Volg een initiatieles dans

Een dansles is een van die romantische eerste date ideeën, maar het kan ook een romantische date zijn voor koppels die al jaren samen zijn.

Bereid je voor op close contact, want je zult elkaar zeker wel een keer moeten vastnemen en de kamer rond trekken. Zo voel je meteen of de vonk effectief over slaat of niet.

Hou er rekening mee dat je date partner misschien niet de beste danser is, wat niet wil zeggen dat je daarom geen leuke date moet hebben.

Sluit je initiatie dansles dat af met een drankje in een bar om nog wat gezellig te babbelen en lachen met de eventuele blunders die je tijdens de dansles hebt gedaan!

7. Ga naar een muziekoptreden of concert

Samen naar een optreden of concert gaan, is super romantisch. Het geeft je de kans om wat dichter bij elkaar te komen en om elkaar te verstaan, moet je zo mogelijk nog dichter bij elkaar zijn!

Je zoekt er best wel een optreden uit dat jullie allebei leuk vinden. Voor het optreden kun je eerst lekker samen iets gaan eten en na het optreden kun je de avond afsluiten met een gezellig drankje.

8. Ga skiën of snowboarden in Landgraaf

Gaan skiën of snowboarden is één van die actieve date ideeën waarbij je ofwel veel contact hebt, ofwel net niet. Tijdens deze date kun je goed inschatten hoe jouw date partner in elkaar zit en of jullie een goede match zijn.

Het kan ook zijn dat je partner al meer ervaring heeft dan jij. Als dat het geval is, kun je meteen zien of hij of zij attent genoeg is om je te helpen en bij je te blijven of je een privé les te geven.

9. Maak een stadswandeling met mini cadeautje

Spreek met je date af op een herkenbare plaats en spreek vooraf af dat je allebei een cadeautje van ongeveer 5€ mee brengt.

Hou jullie cadeautjes nog even bij om eerst een romantische stadswandeling te maken doorheen het park en de meest gezellige straatjes van de stad.

Daarna zak je af voor een maaltijd of een drankje in een gezellig cafeetje of brasserie. En dan is het tijd voor de cadeautjes.

Heeft jouw date een origineel cadeautje mee gebracht? Is het een cadeautje dat bij jouw profiel past, of is het eerder een generiek cadeautje?

10. Ga poolen

Poolen of biljarten is een leuke activiteit om tijdens een eerste date te doen. Je gaat samen iets drinken, maar zit zeker niet onwennig voor je uit te kijken. Nee, je hebt iets om je mee bezig te houden wanneer de conversatie even stil valt.

Kan jouw partner beter poolen dan jij? Dan kan die je misschien een privé lesje geven in hoe je je techniek kunt verbeteren.

Een partijtje poolen is een leuke date idee voor zowel een eerste date als voor koppels die al langer samen zijn.

11. Ga schaatsen

Je ziet het in iedere romantische film en wij kunnen het ook niet ontkennen. Die warme jassen, sjaals, mutsen en gezelligheid, …. het heeft wel iets!

Tijdens het schaatsen zul je snel genoeg merken of jouw date veel aandacht heeft voor jou, of die liever kunstjes laat zien, en ook of die goed bij jou past.

Nodig je date uit om samen te gaan schaatsen en ga nadien zeker samen nog iets eten of drinken om bij te praten en elkaar wat beter te leren kennen.

12. Organiseer een cocktail avond

Een avondje doorzakken is voor vele mensen een goed date idee. Een cocktail avond is zo mogelijk nog beter. Ofwel bereid jij alvast je favoriete cocktail voor om te laten proeven aan je date. Maar je kunt ook samen cocktails maken, wat veel romantischer is.

Je haalt best een boek met recepten in huis of je zoekt enkele recepten op op het internet. Best zorg je ook dat je wat ingrediënten in huis haalt. Je kunt een paar basics in huis halen waarbij de mogelijkheden ruim zijn. 

Dan ga je samen aan de slag in de keuken.

Het is minder intensief dan koken en gewoonlijk is cocktails maken ook wel gezellig en grappig.

Je weet al snel of jouw date goed bij je past en of er een klik is.

En nadat de cocktails klaar zijn, kun je natuurlijk beginnen proeven en kletsen!

13. Ga uitwaaien aan de zee

Tenzij één van jullie al aan de zee woont, kun je een uitstap plannen naar de zee. Anders spreek je gewoon af bij de gelukkige die er al woont!

Een uitstapje naar de kust geeft toch altijd een beetje dat vakantiegevoel. Het is een ontspannende activiteit en een lange wandeling op het strand is dan ook super romantisch.

Combineer je uitstap met een lekker diner, een drankje of misschien wel een winstgevend bezoek aan een casino!

14. Kom tot rust in een spa

Samen naar een wellness gaan, kan ook super romantisch zijn. We raden wel aan dat je kiest voor een privé wellness, want een publiek wellness center, … dat is toch net iets minder romantisch.

Tijdens een bezoekje aan een wellness komen jullie allebei helemaal tot rust en kun je uitgebreid de tijd nemen om met elkaar te praten en elkaar wat beter te leren kennen.

Hou er wel rekening mee dat als je dit doet tijdens je eerste date, dat je meteen allebei al uit de kleren moet!

15. Creëer een zoektocht voor elkaar

De laatste is zeker niet de minste van deze lijst met originele date ideeën! Een zoektocht of schattenjacht is super leuk om te doen, maar ook om in elkaar te steken.

Het is een leuke manier om je partner te verrassen, maar ook om die beter te leren kennen. 

Je verzint een parcours en verstopt hints en cadeautjes. 

Zo begin je bijvoorbeeld wanneer je date arriveert, met die een kaartje te geven. In het kaartje zit de eerste hint:

“Ik heb een leuk cadeautje voor je, maar je moet het wel nog zoeken!”

Kent je date jouw huis helemaal niet, dan kun je de plekjes waar je dingen verstopt best makkelijk en oppervlakkig houden.

Jouw date wordt zo min of meer gedwongen om zich sneller thuis to voelen in jouw huis!

Conclusie – 15 originele date ideeën

Dat waren ze alle 15! 

Uiteraard bestaan er wel miljarden date ideeën, maar we vermoeden dat je tussen deze lijst van 15 leuke dates misschien wel wat inspiratie hebt kunnen opdoen om een leuke of romantische date te organiseren.

Het is bij een eerste date vooral belangrijk om je nieuwe partner wat beter te leren kennen. Eerlijk gezegd, tijdens een avondje bioscoop leer je elkaar niet echt goed kennen. Je hebt zelfs niet de kans om te communiceren. Daarom past een avondje bioscoop niet in de lijst met goede eerste date ideeën. Dat is er eerder eentje voor een derde of vierde date!

De meeste van deze ideetjes zijn interessant voor zowel eerste dates als voor partners die al langer samen zijn.

Ik ben iedere keer heel blij wanneer mijn lief een schattenjacht in elkaar steekt voor mij en ik organiseer het zelf ook graag.

Heb jij nog leuke date ideeën? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan.

Heb je één van deze leuke dates uitgeprobeerd? We zijn heel benieuwd hoe het gegaan is!

Dit zijn de beste dating sites om een lief te vinden! Vergelijk de beste online dating websites die het best bij jou passen!

Picture of Door de Liever Met Twee Redactie

Door de Liever Met Twee Redactie

De Liever Met Twee Redactie bestaat uit een team van levensgenieters met heel wat ervaring in dating. Onze schrijvers hebben ervaring met de leukste uitstapjes en romantische plekjes in België en ver daarbuiten!