De beste datingsite vinden?

Op deze pagina vergelijken we de beste datingsite voor ieder type single. Je kunt namelijk de resultaten filteren naargelang je wensen en behoeften!

Er is geen enkele reden om langer alleen te blijven dan nodig!

Ben je op zoek naar de liefde van je leven? Naar die perfecte vrouw of die liefdevolle man die helemaal bij je past?

Deze vergelijker helpt je bij het zoeken van een online datingsite die past bij jouw wensen en stijl. Er zijn in België alleen namelijk meer dan 50 verschillende datingsites en het kan soms moeilijk zijn om tussen het bos de bomen nog te zien!

Hoe vind je de beste datingsite?

Je begint met het vinden van de beste datingsite op deze pagina!

In de linker kolom vink je de juiste vakjes aan die passen bij jou en je voorkeuren.

De mogelijkheden zijn vrij breed.

De beste datingsites in deze vergelijker richten zich op singles die op zoek zijn naar een serieuze partner, maar laat je zeker niet afschrikken, want er zitten ook veel websites bij die een ander publiek willen aanspreken.

Op ieder potje past een dekseltje, zeggen ze wel eens! Voor iedere single is er dan ook een ideale datingsite!

Als je op zoek bent naar een leuke partner, maar je weet niet goed welke site nu eigenlijk de beste online datingsite is voor iemand met jouw profiel, dan is deze vergelijker een ideale oplossing voor jou!

Hoe datingsites vergelijken?

Selecteer de juiste opties.

Je dating voorkeur

In welke datingtype kom je terecht?

 • Man zoekt vrouw
 • Vrouw zoekt man
 • Man zoekt man
 • Vrouw zoekt vrouw

Je leeftijd

Sommige datingsites richten zich specifiek op singles in een bepaalde leeftijdscategorie.

Voor alle dating sites moet je ouder zijn dan 18, maar de meeste sites prefereren een publiek van ouder dan 24 of soms ouder dan 30 jaar.

Er bestaan ook een heleboel sites die zich richten op een ouder publiek van boven de 50 of boven de 55 jaar.

 • 18 tot 25 jaar
 • 26 tot 35 jaar
 • 36 tot 50 jaar
 • Ouder dan 50 jaar

Gelukkig zijn er ook een heleboel dating websites die open zijn voor een breed publiek, want niet iedereen laat zichzelf graag in een vakje op basis van leeftijd steken. En natuurlijk kan het ook zijn dat je op oudere mannen of oudere vrouwen valt!

Je intentie

Veel singles schuimen verschillende datingsites op zoek naar een partner voor het leven. Ze zijn op zoek naar een serieuze relatie, naar liefde voor het leven, naar een partner waar ze oud mee kunnen worden.

Maar het kan uiteraard ook zo zijn dat je intenties anders zijn. En daar bestaan specifieke websites voor! Zo heb je bijvoorbeeld datingsites voor erotisch daten of sites die zich specialiseren in buitenechtelijke relaties, avontuurtjes, swingers en vreemd gaan.

En sommige mensen zijn helemaal niet op zoek naar een relatie. Ze zoeken vriendschap zonder romantische bijbedoelingen. Zulke vriendschappen kunnen natuurlijk altijd uitgroeien of openbloeien in een romantische relatie. Wanneer je kiest om gebruik te maken van een datingsite om vriendschap te vinden, is de kans natuurlijk een stuk kleiner dat je een date vindt die enkel uit is op erotische avontuurtjes!

 • Daten
 • Relatie
 • Seks
 • Swingen
 • Vreemdgaan
 • Vriendschap

Extra opties en keuzemogelijkheden

Bij de extra opties kan je nog enkele mogelijkheden aanvinken, zoals:

 • Is er een dating app beschikbaar?
 • Organiseert de datingsite evenementen of meetings?
 • Kan je het platform gratis uitproberen?
 • Kan je een persoonlijkheidstest doen?
 • Worden profielen grondig geverifieerd?
 • Kan je videochatten via de site?

De review rating

Deze datingsite vergelijker beschikt ook over een rating. Er werd een tevredenheidsonderzoek gedaan bij alle beschikbare datingsites. Zo ontstond de review rating per datingsite.

Je kan er van uit gaan dat de datingsites met een reviewscore hoger dan 3 hartjes goed ontvangen werd door de singles die gebruik maakten van het platform.

De websites die lager scoren dan 3 hartjes zijn niet per se slecht of onbruikbaar. Het is gewoon een feit dat bepaalde sites een stuk populairder zijn dan anderen!

Beste datingsite

Wat is de beste datingsite voor jou

Heb je alle keuzemogelijkheden overlopen en de juiste opties aangevinkt?

Dan krijg je in principe een mooi overzichtje van de beste datingsites die bij jouw profiel passen!

Bekijk jouw ideale datingsites rustig een keertje en maak een gratis profiel aan om de websites vrijblijvend uit te proberen!

Om zeker te zijn dat je ze eerst gratis kan uitproberen, vink je best die mogelijkheid aan!

Hoe begin je eraan?

Je dating profiel aanmaken

Een profiel aanmaken op een datingsite is niet bijzonder moeilijk, maar je doet er wel goed aan om toch wat tijd en moeite te steken in je profiel.

Net als wanneer je gaat winkelen in de supermarkt, kiezen ook singles voor andere singles die er leuk uit zien en waarbij je voelt dat ze wat moeite gedaan hebben o zichzelf mooi in de verf te zetten.

Lees onze tips over het aanmaken van een succesvol datingprofiel op een dating site. En zorg ervoor dat je deze dingen zeker wel en zeker niet doet in jouw profiel!

Eerste date gescoord?

Super!

Hier vind je enkele coole en originele ideetje voor je eerste date.

We hebben ook een leuk lijstje met interessante vragen die je op je eerste date kunt vragen om het gesprek op gang te brengen.

Liefde hebben en houden

We hopen dat je die liefde van je leven vindt via één van deze top datingsites.

Hou zeker ook onze blogpagina in de gaten voor meer tips en tricks over dating en liefde!